Recept på energikakor

Kalaskolakakor.

.
Dessa kakor var de godaste vi bakade. Förutom att de var väldigt bra att ha i spåret och som återhämtning fungerar de även bra hemma i tv soffan en fredagkväll. Med extra dextrosol blir de mer effektiva under träningstid.
Man kan ha i lite vad man vill, vad som finns hemma och så vidare. Men såhär gjorde vi våra:
.
Ingredienser:
2 dl grädde
2 dl sirap
lite honung
.
Ca 5 dl nötblandning. Vi använde:
Havregryn
Kakao
Hackad mörk choklad
Pistagenötter
Hasselnötter
Saltade jordnötter
Saltade cashewnötter
Mandelbiskvier
Pumpakärnor
3 bitar krossad dextrosol.
.
Hacka nötterna och choklad till önskad storlek och blanda med de torra ingredienserna.
Koka ihop grädde, sirap och honung tills det klarar kulprovet. Blanda i nötblandningen i kolasmeten och häll ut på en plåt. Forma efter önskad längd/bredd och låt stelna. Skär i lagom stora bitar och förvara i kylskåp.
.
Snöpumornas energibars.

.
Inte riktigt lika goda som de över, men helt klart värda att testa. Vi använde dem som återhämtningsbars, och av en grundsmet gjorde vi 3 olika sorter. Jordnötter, aprikos vanilj och russin tranbär. Liksom förra receptet kan man även här göra lite som man vill och blanda i det man tycker är gott.
.
Ingredienser:
Bas:
100 g smör
0,5 dl sirap
honung
Havregryn
Hasselnötter
Saltade cashewnötter
Mandelbiskvier
Linfrö
Pumpakärnor
1 ägg
.
Smaksättning:
1.Saltade Jordnötter
2. Torkade aprikoser och vaniljsocker
3. Russin och torkade tranbär
.
Dekoration:
Ringlad smält choklad.
.
Sätt ungnen på 125 grader. Hacka nötter/frukt i lagom stora bitar. Vi hade 3 skålar med respektive smaksättning i. Smält smör, sirap och honung i en kastrull. Blanda i alla hackade nötter och resten av basingredienserna. Häll i smeten i de tre skålarna. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper till lagom tjocka längder. Baka i ugn i 20 minuter. När kakorna svalnat, ringla mörk choklad över och låt stelna. Förvara i kylskåp.


Kommentarer
Postat av: Soffan

Tjenixen igen!

Tack för receptet, måste provas! Härlig blogg att följa för övrigt, ett nöje att läsa :)

2012-02-16 @ 21:55:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0